reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jahodová marmeláda s rebarborou

Recept na rychlou a zdravou jahodovou marmeládu s rebarborou a vanilkovým luskem.


  • 0

    0 0
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 657 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Postup přípravy

Očištěnou rebarboru nakrájíme na malé kostičky, dáme do hrnce s pár lžičkami vody, aby se minutu podusila a nepřichytila se. Přidáme celé jahody, přivedeme k varu a ihned pomačkáme mačkadlem na brambory (pro hladkou konzistenci rozmixujeme ponorným mixérem). Přidáme přírodní citrusový pektin dle návodu, tedy smícháme s částí cukru a cca 2 minuty provaříme.

Sesbíráme pěnu, přidáme zbytek cukru, šťávu z citronu a vyškrabeme vanilkový lusk. Ochutnáme a případně přidáme cukr či citron dle své chuti. Zamícháme a plníme předem připravené sterilizované sklenice. Plníme ihned pod spodní okraj závitu, tedy cca 1 cm od okraje. Navlhčenou papírovou utěrkou otřeme důkladně okraje a pak ješte druhou čistou utěrku namočíme do vysokoprocentního alkoholu a otřeme okraje i víčka zevnitř.

Zavičkujeme pákou, nasadíme spony a vložíme nejlépe do samozavařovaciho hrnce. Ponoříme do poloviny výšky do vody a zavařujeme na 80 stupňů od doby varu 30 minut.

Poté sklenice s marmeládou ihned vyndáme na utěrku rozloženou na lince, aby nepraskly. Vychladlé marmelády skladujeme v chladu a ve tmě.

Jahodovou marmeládu s rebarborou podáváme například ke snídani.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jahodová marmeláda s rebarborou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.