reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jahodová hrníčková bublanina

Jahodová hrníčková bublanina

Jemným moučníkem s čerstvými jahodami se zavděčíte každému, kdo rád sladké.


  • 4,5

    794×

    4,5 794
  • 1 hod

  • 145×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 932 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 739 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 625 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Postup přípravy

Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem prsty rozdrobíme celou směs na žmolenku. 1 hrnek odložíme stranou.

Ke zbytku žmolenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto.

Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem.

Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami (ovocem nešetříme) a posypeme drobenkou.

Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme.

Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodová hrníčková bublanina

    Celkový počet komentářů: 146
    • Hana
      Hana

      Výborná presne podle receptu i s přidáním dalšího lesního ovoce:-) Díky za recept. H.

      14.03.2020 19:04:39

    • lídakrpec5v
      lídakrpec5v

      je vynikající.téměř bez cukru,vhodná i pro diab.jen chválím.kdo to haní tak at se nes....do pečení.

      14.06.2019 17:22:46

    • Dominika
      Dominika

      Komentář k receptu Jahodová hrníčková bublanina

      naprosto super bublanina, peču nejčastěji s jahodami nebo třešněmi, rozhodně doporučuju :)

      12.06.2019 22:58:28


    • Boxi
      Boxi

      Vynikající bublanina!

      tuto bublaninu peču už několik let. Občas vyzkouším jinou ale vždy se vrátím k teto. Opravdu výborná!

      09.06.2019 12:07:57

    • Zkušená kuchařka
      Zkušená kuchařka

      Fujky Blé,
      tohle nevařte je to hnusný, těsto je tvrdý a moc hustý, jahody zůstali na povrchu a není nad piškotovým těstem na tradiční bublaninu souhlasím s člověkem který to chtěl vyhodit z okna.

      04.05.2019 15:54:19

      • kuchařík
        kuchařík

        Hejt, ono to vaše blé bude asi rukama a ne receptem. Když někdo neumí vařit, ale zato tvrdě kritizovat, měl by se začít učit nejen vařit, ale i psát ( " jahody zůstali " ). Je zajímavé, že mě se bublanina povedla a vůbec není blé. :-)))

        29.05.2019 13:12:49

      • lídakrpec5v
        lídakrpec5v

        asi neumíš péct.bublanina byla vynikající.mám 45 let zkušenost s pečením.jen chválím.je fakt super.

        14.06.2019 17:18:52

    • KATKA
      KATKA

      čas pečení

      Mohu se zeptat jak dlouho buchtu pečete? Díky

      03.09.2017 18:19:57


    Nalezeno receptů: 146

    Přidat příspěvek k receptu Jahodová hrníčková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.