Džem z jahod a rybízu vynikající na sladké palačinky nebo vafle.
800 g | jahody |
1 balíček | cukr krupice |
200 g | červený rybíz |
200 g | bílý rybíz |
1 balíček | Gelfix 1:1 |
Jahody i rybíz dobře opláchneme a necháme okapat. Jahody zbavíme "korunek" a rybíz (červený, bílý) stáhneme ze stonků. Gelfix smícháme se 3 lžícemi cukru. Jahody překrájíme na půlky, přidáme rybíz a vmícháme Gelfix. Základ přivedeme k varu a minutu provaříme. Vmícháme zbylý cukr, opět uvedeme do varu a 5 minut provaříme. Horkou marmeládou naplníme vymyté suché sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme nahoru dnem.
Tipy na domácí mošty, džemy a ovocné protlaky
Stále v našich domácnostech zůstavají velmi oblíbené mošty a protlaky z nejrůznějšího ovoce. Proto v tomto článku najdete několik rad, jak správně zpracovat ovoce do těchto dobrot.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena