reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jáhly se sójovým masem

Recept na velmi lehké jídlo, které vás neodrovná na gauč, ani když sníte dvě porce. Navíc jídlo je to chutné a zdravé.


  • 5,0

    5 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jáhly přebereme a 2 - 3 x spaříme vařicí vodou, aby se odstranila nahořklá chuť. Potom přidáme vodu, lžičku vegety a vaříme na slabším plameni, až se voda vsákne.

Zároveň si připravíme sójové maso. Vložíme ho do vroucí vody, do které jsme dali 2 kostky masoxu, nebo 1 kostku masoxu a sójovou omáčku, můžeme použít jakékoliv pálivé kořeni. Sójové maso vaříme 20 minut na mírném ohni a potom ho necháme ještě ve vodě do vychladnutí.

Očištěnou kořenovu zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky.

Kořenovou zeleninu s cibulí, pórkem, fenyklem a pokrájeným sojovým masem smažíme v pánvi asi 15 minut. Postupně přidáme sójovou omáčku, provensálské koření, sůl a trochu vegety. Můžeme přidat i pár lžic bílého vína a nakonec vmícháme jáhly.

Jáhly se sójovým masem ihned podáváme jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jáhly se sójovým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.