reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Jáhlový nákyp

Jáhlový nákyp se švestkami není nijak náročný a dobře chutná.


  • 3,2

    107×

    3,1 107
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Postup přípravy

Vejce oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh.

V mléce uvaříme jáhly, sůl a lžíci másla na kaši. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou jáhlové kaše. Tu poklademe kompotovanými švestkami a zakryjeme zbytkem kaše.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Jáhlový nákyp poklademe tenkými plátky másla a zapečeme.

Hotový nákyp na talíři poléváme šťávou z kompotu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jáhlový nákyp

    Celkový počet komentářů: 7
    • ramona
      ramona

      Komentář k receptu Jáhlový nákyp

      v mládí mi to velmi chutnalo,koupila jsem zdá se dobré jáhly,jsou žluté čisté,ale po uvaření jsou našedlé a jídlo se mi nepovedlo ...spařila jsem je,jako rýži,nevím proč to vyšlo zle ....:-((

      15.02.2014 20:52:25

    • Romana Kulichová
      Romana Kulichová

      jahlovy nakyp

      Vyborny, misto cukru jsem to osladila medem, pridala trochu cerstvyho strouhanyho zazvoru a skorice a na taliri jsem si to polila javorovym sirupem :)

      21.12.2013 22:27:04

    • Romana Kulichová
      Romana Kulichová

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      21.12.2013 22:25:24


    • PAVLINKA72
      PAVLINKA72

      Ahoj, udělala jsem jáhlový nákyp a je opravdu moc dobrý, dala jsem tam jablka a hrušky a když nákyp byl pomalu upečený tak jsem na něj dala sníh z těch bílku a dopekla do zlatova. Děti byly nadšený.

      02.10.2011 15:47:31

    • Jerry P.
      Jerry P.

      Jahlovy nakyp

      Moje maminka delala jahlovy nakyp misto se svestkama,tak s broskvema a polevali jsme to javorovym syrupem.To bylo nekdy okolo roku 1950.Ja to dnes delam mym vnoucatum a ty se muzou po tom"utlouct' jak jim to chutna.

      26.07.2010 23:32:24

    • Mistiest
      Mistiest

      místo švestkového kompotu jsem tam dala sušené švestky, přidala i kousky hořké čokolády a trochu skořice a bylo to moc dobré;)

      08.05.2010 11:06:49

    • t1nk
      t1nk

      Recept je naprosto uzasny:-)

      29.01.2008 15:44:25


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Jáhlový nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.