Jáhlové šišky

45 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3634x
Vyzkoušejte snadný recept na šišky z jáhel, které podáváme jako přílohu k nejrůznějším hlavním chodům. Pokrm je vhodný při onemocnění slinivky břišní.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jáhly propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme asi 550 ml vody, osolíme a uvaříme doměkka.

Vychladlé jáhly promícháme s rýžovou moukou, solamylem a solí. Přidáme vejce a ze směsi vypracujeme tužší těsto, ze kterého tvoříme válečky - "šišky".

Jáhlové šišky vaříme zvolna ve větším množství osolené vody tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu.

Jáhlové šišky podáváme jako přílohu k dušenému masu, omáčkám nebo zelenině. Výborně chutnají se špenátem a také se zadělávanou kedlubnou a dušeným masem.

Jarka-P autor receptu:

Jáhlové šišky

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Jáhlové šišky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1688 kJ / 403,3 kCal (na 1 porci)
4,3
skvělý recept
13 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jáhlové šišky

Přidat příspěvek k receptu Jáhlové šišky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept