reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jahelník se švestkami

Jáhlová kaše zapečená s kompotovanými švestkami bude chutnat jistě vašim dětem. Povrch můžete posypat kakaem.


  • 2,9

    689×

    2,8 689
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Jáhly propláchneme horkou vodou, aby nebyly hořké a dáme je vařit do osoleného mléka. Utřeme máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutky a citronovou kůru, přidáme vychladlou jáhlovou kaši a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Část této směsi vlijeme do vymazaného pekáče, na ni rozložíme švestky, opět dáme směs a takto střídáme až do vypotřebování surovin, pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jahelník se švestkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.