reklama
hledat uživatel
       

Jablkový závin

Výborný závin, který se trochu déle připravuje, ale výsledek stojí za to.


  • 4,4

    25×

    4,4 25
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Mouku smícháme se žloutkem, solí, olejem a 6 lžícemi teplé vody. Zpracujeme hladké těsto, ze kterého uděláme kouli. Potřeme olejem a přikryjeme.

Rozpustíme 100 g másla do světle hnědého zabarvení a opražíme na něm strouhanku. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrouháme je na plátky. Smícháme s cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy.

Moukou poprášíme utěrku, na které vyválíme těsto a vytahujeme ho pomoučenýma rukama. Vytažené těsto pokropíme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a poklademe 2/3 připravenými plátky jablek.
Těsto zavineme a položíme na vymazaný plech, před pečením propícháme na několika místech vidličkou, aby nepopraskal. Před i po pečení potřeme jablkový závin máslem.

Hotový závin ještě horký posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablkový závin

    Celkový počet komentářů: 6
    • Ondřej Té
      Ondřej Té

      Komentář k receptu Jablkový závin

      Zápražka ze strouhanky není podle mě potřeba, dělám jablkový štrůdl dle babičky, stačí jablka jen lehce podsypat strouhankou. Hrozinky tak půl hodinky až hodinku před "zavinutím" spařím v misce vroucí vodou, krásně změknou a nafouknou se a na jejich chuť to určitě vliv nemá (že by se třeba tou horkou vodou vylouhovaly a byly pak bez chuti). Před pečením potřu štrůdl žloutkem rozmíchaný s kapkou vody. Máslo není vůbec třeba (ne že bych proti máslu cokoliv měl, naopak :)).

      05.01.2014 12:41:54

    • Jarka
      Jarka

      Jablkový závin

      Po několika letech, ale vyzkouším. Pokud jsem to dobře pochopila, tak těch dalších 10 dkg másla je možná víc, než je nutné, ale je to asi na takové to potírání před a po upečením. A co se týká těch jablíček, tak jsem to po nějaké době pochopila tak, že těmi avizovanými dvěma třetinami je myšleno nikoliv dvě třetiny jablíček, ale pokrytí těsta ze dvou třetin. Zdravím.

      22.10.2013 05:36:59

    • flippy
      flippy

      tu 1/3 jablek snis pri odpocivani testa :))....

      20.04.2013 15:29:41


    • DOminika
      DOminika

      Recept zní dobře a rychle, jen mi tady chybí čas a teplota dělání, navíc je tu 200g másla a použiju jen sto, je to takové dost neuplné Uvidimě jdu to skusit a dám vědět jak to dopadlo.

      20.12.2010 10:14:26

    • jadr
      jadr

      Malé vylepšení

      Těsto nechávám odpočinout pod nahřátou mísou, díky tomu se krásně tahá.

      16.03.2009 18:29:24

    • Kubikula
      Kubikula

      Jablkový závin

      A co ta zbylá 1/3 jablek?

      14.05.2008 11:39:28


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Jablkový závin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.