reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jablkový závin z jogurtového těsta

Tvaroh nahraďte jogurtem a váš závin budou chválit všechny sousedky.


  • 4,7

    29×

    4,6 29
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Smícháme mouku s práškem do pečiva a do směsi zamícháme vejce, změklý tuk i bílý jogurt. Vypracujeme hladké těsto, které přikryté utěrkou necháme v teple půl hodiny odpočinout.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle.

Z jogurtového těsta vyválíme postupně tři placky. Každou placku posypeme strouhankou, jablky, rozinkami (můžeme je namočit do rumu), skořicovým cukrem a poklademe plátky másla.

Zabalíme do závinu, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem upečeme dozlatova.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablkový závin z jogurtového těsta

    Celkový počet komentářů: 9
    • ciocarlia
      ciocarlia

      Co je to za jednotky?

      Recept vypadá na první pohled lákavě, zaráží mne nicméně, že užívá k určení velikosti přísad nestandardních jednotek jako kostka, kelímek či balíček. V soustavě SI (Système International ďUnités) jsem žádnou takovou jednotku nenašel. Vím, že s kostkami si hrají moji pravnuci, kelímky jsou od velikosti cca 90 až 500 g (to jsou ty na pivo) a balíček je pojem ještě širší, o čemž by mohla vyprávět např. naše pošťačka.
      Dovoluji si tedy požádat autorku, resp. správce webu, aby zmíněné míry převedli do obecně přijímaného standardu.

      18.10.2014 07:28:01

      • .Renča.
        .Renča.

        Re: Co je to za jednotky?

        -prášek do pečiva 13g
        -skořicový cukr 20g
        -jogurt bílý 150g
        -tuk na pečení 250g
        -rozinky 3 polévkové lžíce (jinak podle chuti)
        -jablka 9 -12 (záleží na velikosti, náplň dle chuti)

        19.10.2014 08:21:20

    • da (tecka) pospisilova
      da (tecka) pospisilova

      Recept je výborný, upekla jsem ho a nemá chybu. Jen jsem tam nedala vejce, mohl by ztvrdnout a rozpadnout se. Po upečení doporučuji napřít mlékem.

      28.05.2013 16:29:34


    • tereskachcemejdan
      tereskachcemejdan

      mám ho v troubě, tak sem zvědavá jaký bude mít úspěch! :)

      10.09.2012 19:23:23

    • Martina K.
      Martina K.

      Vyzkoušela jsem a chutnal celé rodině.Ale trochu jsem si tento recept poopravila.Místo hladké mouky jsem dala polohrubou a dala jsem jí 600g a místo jednoho jogurtu tak jsem dala 2 a použila jsem activii bílou sladkou,vejce 2,a na potření místo vejce máslo.A do náplňe jsem dala jablka,vanilkový cukr,brusinky namočené v rumu,kokos,skořici.
      Tak ho vyzkoušejte a uvidíte že i vám zachutná.

      25.09.2011 10:48:49

    • kvetina
      kvetina

      Výborný recept, taky ho dělám a vždy má úspěch. Je rychlý a výborný.

      08.09.2011 16:21:08


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Jablkový závin z jogurtového těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.