reklama
hledat uživatel
       

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jablkový zákusek

Jablkový zákusek

Určitě Vás nezklame můj vlastní recept na zákusek s jablkovým pudinkem. Je nadýchaný a vychlazený chutná opravdu výborně.


  • 4,3

    63×

    4,2 63
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Příprava těsta: Vejce našleháme (nejlépe elektrickým ručním šlehačem) s cukrem do pěny a pak postupně zašleháváme po troškách olej, potom teplou vodu. Ušlehanou hmotu zlehka promícháme s moukou, kterou jsme promísili s kypřícím práškem do pečiva. Pokud chceme ještě křehčí těsto a nespěcháme, můžeme šlehat zvlášť žloutky s cukrem a z bílků ušlehat sníh.

Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného hlubokého plechu. Pečeme v předehřáté torubě při 150 °C asi půl hodiny. Upečené těsto za tepla potřeme meruňkovým džemem a necháme vychladnout.

Příprava smetanové hmoty: Do smetany ke šlehání nasypeme 1 lžíci moučkového cukru a vyšleháme do husté konzistence. Do husté šlehačky zamícháme 3 lžíce jogurtu, nejlépe "Choceňského jogurtu?.

Na vychladlé a džemem potřené těsto rovnoměrně navrstvíme šlehačkovou hmotu a rozetřeme. Uložíme do chladu a připravíme si http://recepty.vareni.cz/jablkovy-pudink/.

Příprava jablkového pudinku: 1/4 litru vody nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme nastrouhaná jablka a skořici a krátce povaříme. Ve 1/4 litru vody rozmícháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání přiléváme k jablkům. Mícháme a necháme 2 minuty povařit, pudink zhoustne.

Jablkový pudink (ještě horký) nalijeme na těsto potřené džemem a smetanovým krémem. Nemusíte mít strach, smetana se nerozpustí. Dáme hned do chladu, nejlépe do lednice.

Vychladlý jablkový zákusek nakrájíme a těsně před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablkový zákusek

    Celkový počet komentářů: 12
    • Sandra
      Sandra

      Výborné, doporučuji! Napodruhé jsem to zkusila ale obráceně - na vychladlé upečené, marmeládou pomazané těsto jsem rozprostřela nejprve jablkový pudink, nechala jsem to opět vychladnout a až teprve pak jsem to potřela vychladlou šlehačkou. Chuťově je to stejně, vzhledově to vypadá lákavěji.

      16.03.2013 14:48:09

    • Snílek
      Snílek

      Právě jsem dovařila a těžším se až to ochutnám ,ale podle vůně a menšího ochutnávání vím ,že je to lahutka.... škoda jen že jsem to vařila bez skořice

      18.02.2013 16:58:37

    • pampalina
      pampalina

      výborný, dělala jsem ho už po několikáté, díky za recept

      08.08.2010 08:18:43


    • VACKY
      VACKY

      jablkový zákusek

      Díky za výborný recept, po zákusku se jenom zaprášilo, je moc dobrý

      10.11.2008 12:50:48

    • m.ctibor
      m.ctibor

      Jednoduché, štˇavnaté, všem chutnali. Jen jsem si dovolil malou úpravu. Šlehačku s jogurtem jsem dal až na vychladlý puding a posypal kakaem.

      06.11.2008 15:03:43

    • Hantra
      Hantra

      Zákusek je moc dobrý, ale taky se mi šlehačka smíchala s pudinkem a lednička se celá orosila z teplého moučníku, to se mi zdá trošku nepraktické, jinak doporučuji!

      30.10.2008 14:36:47

    • Evelyn
      Evelyn

      se mi líbí. Ráda ho vyzkouším. Jen si říkám, že jeden pudink na litr tekutiny je asi málo. Není? Aby to ztuhlo.

      28.10.2008 15:03:33

      • Kiza
        Kiza

        Re: Zákusek

        Já mám v receptu jen 1/2 l vody.Ten jablečný pudink jsem minulý týden zkoušela,je dobrý,zákusek bude určitě výborný.Hned to vyzkouším.

        29.10.2008 06:42:48

    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Jablkový zákusek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.