cukr | ||
sůl | ||
400 g | jablko | |
4 lžíce | majonéza | |
300 g | sýr | |
2 lžíce | jablečný ocet | |
125 ml | zakysaná smetana | |
3 lžíce | citronová šťáva | |
100 g | vlašské ořechy | |
mletý černý pepř | ||
1 lžíce | kopr sekaný |
V misce si připravíme omáčku. Smícháme majonézu, smetanu, citronovou šťávu, ocet, pepř, sůl, cukr a kopr.
Sýr nakrájíme na centimetrové kostičky. Jablka důkladně omyjme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a čtvrtky nakrájíme na plátky. Vlašské ořechy nasekáme.
Jablka a sýr smícháme s omáčkou a posypeme je ořechy. Omáčku také můžeme podávat samostatně.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena