reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jablkový rýžový nákyp

Recept na nákyp s jablky a krémem.


  • 4,6

    27×

    4,5 27
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rýži opláchneme ve studené vodě, uvaříme za stálého míchání v jednom litru mléka oslazeného cukrem (asi 10 kostek).

Tři vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme zvlášť. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem a 5 lžícemi moučkového cukru, přidáme změklé máslo a šleháme. Nakonec do hmoty vmícháme bílky.

Oloupeme a nastrouháme 4 středně velká jablka na struhadle s hrubými oky. Do vymazané skleněné mísy olejem pokládáme vrstvu rýže, vrstvu strouhaných jablek, které posypeme skořici s cukrem, na to dáme vrstvu krému. Takto vrstvy střídáme a končíme vrstvou rýže.

Jablkový rýžový nákyp pečeme 30 minut v elektrické troubě na 150 °C.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablkový rýžový nákyp

    Celkový počet komentářů: 1

    • Táta Roman
      Táta Roman

      Velmi bych ocenil, kdyby recept obsahoval na jaké úrovni trouby se nákyp peče. Ale jinak super. Děti se olizovali ještě druhý den. Tak jsem to snad zvládl.

      27.08.2012 20:26:24

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jablkový rýžový nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.