
Jablkový páj
Recept na moučník přímo z Anglie.
-
4,8
14×
-
1 hod
-
5×
Recept na moučník přímo z Anglie.
14×
1 hod
5×
300 g
1 ks
0,5 balíčku
6 lžic
250 g
170 g
10187 kJ / 2433,3 kCal
(na 1 porci)
Z másla a mouky uděláme drobenku, do které dáme vodu. Vše zpracujeme v těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.
Jablka očistíme a nastrouháme. Spolu s cukrem a 1 vanilkovým cukrem, jablka dusíme. Přidáme špetku skořice, špetku zázvoru a trochu rozinek. Do toho vmícháme 1/2 balíčku vanilkového pudinku a necháme přejít varem. Místo cukru můžeme použít sladidlo vhodné pro diabetiky.
Těsto dáme na plech (naválíme, namačkáme). Je jako linecké. Na těsto dáme udušená jablka a zprudka upečeme.
Jablkový páj po upečení už jen rozkrájíme na řezy a podáváme - k čaji i kávě. Teplý i studený.
Vynikající a jednoduchý koláč. Po hodině od upečení byl pryč. Zkusila jsem to i s borůvkovou náplní a taky výborný.