reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jablkový koláč se smetanovým přelivem

Trochu pracnější, ale o to víc chutnější jablkový koláč.


  • 4,5

    23×

    4,5 23
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mouku smíchanou se solí a cukrem propracujeme s máslem, vejcem a vodou v hladké těsto, které necháme aspoň hodinu v lednici.

Pak z těsta vyválíme podle tvaru a velikosti formy plát o síle asi 4 mm. Plát vložíme do formy (včetně postranních stěn) a těsto na několika místech lehce propíchneme vidličkou. Těsto uložené ve formě ještě necháme asi půl hodiny v lednici.

Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a pak je poklademe hezky na těsto, posypeme skořicovým cukrem a dáme péci do středně vyhřáté trouby na 20 minut.

Mezitím si vyšleháme vajíčka s cukrem, mlékem a smetanou. Vznikne přeliv, kterým rozpečený koláč zalijeme a pečeme ještě dalších 20 minut.

Jablkový koláč se smetanovým přelivem se podává vlažný, ale stejně chutná i studený.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablkový koláč se smetanovým přelivem

    Celkový počet komentářů: 1

    • hana (tecka) broz
      hana (tecka) broz

      Komentář k receptu Jablkový koláč se smetanovým přelivem

      Skvele testo, nelepi se, jde krásně vyvalet, jen bych snad snesla malinko sladsi.

      02.02.2014 21:23:26

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jablkový koláč se smetanovým přelivem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.