Jablkovo-pomerančový džem je osvěžující a lahodná pochoutka, která kombinuje sladkost jablek s jiskřivou chutí pomerančů.
1 kg | cukr |
0.2 l | voda |
700 g | oloupaná jablka bez jadřinců |
300 g | nadrobno nakrájených pomerančů |
šťáva ze 2 citronů | |
1 lžička | kyselina citrónová Dr. Oetker |
1 balíček | Gelfix Klasik Dr. Oetker |
6 lžic | koňak nebo rum |
Jablka pokrájíme na malé kousky, případně rozmixujeme. Přidáme dílky pomeranče, citrónovou šťávu, kyselinu citrónovou, vodu a Gelfix Klasik. Za stálého míchání povaříme.
Přidáme cukr a znovu za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vařit 6-8 minut, poté stáhneme z plotýnky a vmícháme koňak.
Sklenice plníme ihned ještě horkým džemem až po okraj a zavíčkujeme. Uzavřené sklenice postavíme na asi 10 minut víčkem dolů.
Recept od Dr. Oetker www.oetker.cz.
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena