reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jablkovo-borůvkový koláč

Tento anglický recept potěší malé i velké milovníky sladkého.


  • 4,3

    4,3 6
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Postup přípravy

Potřebujeme 6 menších formiček nebo jednu velkou formičku na koláč. Vymažeme je máslem.

Poté si rozdělíme lístové těsto. 2/3 těsta rozválcujeme pomoučněným válečkem. Pomocí nože na těsto vyřežeme buď 6 menších koleček nebo jedno velké. Musí být dostatečně velké na to, aby zakryly celou formičku (i stěny).

Nakrájíme na malé plátky všechny jablka a smícháme je s cukrem a citronovou štávou.

Rozehřejeme pánev a vložíme jablečnou směs. Přidáme máslo a skořici a necháme podusit cca 3 - 4 minut. Přidáme borůvky a vaříme několik dalších minut. Poté vyjmeme a necháme trochu prochladnout.

Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C.

Formičky vyplníme vychlazenou směsí jablek a borůvek. Ze zbylého listového těsta uválíme tenší vrstvu, kterou zase vystřihneme do velikosti trochu větší než jsou formičky. Tímto zbývajícím kouskem zakryjeme vrch koláče, tak aby utěsňovaly dobře okraje. Uprostřed uděláme malý otvor, aby mohla unikat pára. Vrch koláče lehce potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat cukrem. Pečeme cca 15 minut, až je nahoře zlato-hnědá krusta.

Jablkovo-borůvkový koláč podáváme horký se šlehačkou. Ale i studený koláč je vynikající.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jablkovo-borůvkový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.