Netradiční recept na placičky z jablek. Chutnají teplé i studené.
Hodnocení
4.4
/ 5 (12x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
těsto
1 lžíce
cukr
1 špetka
sůl
2 ks
vejce
0.3 l
mléko
4 ks
jablko
20 dkg
hladká mouka
0.5 lžičky
kypřicí prášek
podle potřeby
olej na smažení
na obalení
skořicový cukr
Postup přípravy
Připravíme si jablka, která oloupeme a najemno nastrouháme.
Do mísy rozklepneme vejce, vidličkou rozšleháme, přidáme cukr, špetku soli, mléko, mouku a promícháme. Do hustšího těstíčka vmícháme připravená jablka. Vše promícháme a spojíme.
Rozpálíme si na pánvi olej a klademe malé hromádky, které zploštíme na silné placičky a pod pokličkou upečeme po obou stranách dozlatova.
Horké jablkové smaženky obalujeme ve skořicovém cukru. Jsou výborné teplé i studené.