Nejprve jablka pečlivě omyjeme, neloupeme je. Překrojíme je na polovinu a vydlabeme jádřinec. Pak ostrým nožem nakrájíme na slabé plátky, měly by být nejvíce 2 mm silné.
Nakrájené plátky zcela ponoříme do vody v hrnci. Přidáme citronovou šťávu a povaříme tak minutu. Slijeme a necháme vystydnout a okapat.
Mezitím zpracujeme listové těsto. Rozválíme jej a nakrájíme na proužky 5 x 20 cm. Pak potřeme
meruňkovým džemem. Trik je jednoduchý. Na delší stranu klademe plátky jablka slupkou ven a řeznou stranou do středu úzkého proužku těsta. Aby vytvořily plátky růže, musí se plátky částečně překrývat.
Následně přeložíme druhou polovinu těsta a opatrně srolujte. Posadíme do vymazané muffinové formy a trochu rozvolníme, aby formu vyplnily. Troubu si předehřejeme na 180 °C a dílo pečeme 10 ‒ 15 minut. A je hotovo.
TIP! Je ověřeno, že na jednu růžičku je ideální 7 plátků jablka.