V míse našleháme vejce, postupně přidáme olej, vodu, cukr a mouku promíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě při 150°C 45 minut. Po upečení necháme základ dobře vychladnout.
Před dopečením zbavíme jablka jádřinců a nastrouháme je nahrubo. Rozmícháme pudink se skořicí a s vodou a přivedeme ho k varu. Pak přisypeme nastrouhaná jablka a provaříme. Osladíme cukrem a ochutíme citronovou šťávou.
Uvařený pudink s jablky necháme částečně vychladnout, občas promícháme.
Ve vyšším hrnku do tuha vyšleháme šlehačku a lehce přimícháme kysanou smetanu.
Na studený základ rozetřeme vyšlehanou šlehačku. Na šlehačku lžící přidáme částečně vychladlý pudink s jablky.
Jablkové řezy se šlehačkou necháme v chladu uležet, pak krájíme a servírujeme.