reklama
hledat uživatel
       

Jablkové lívance

Recept na oblíbené lívance trochu jinak.


  • 4,7

    83×

    4,6 83
  • 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh.

Jablka oloupeme a nastrouháme. Utřeme žloutky s cukrem, přidáme jablka, mléko a mouku, do které jsme přidali na špičku nože kypřícího prášku.

Těsto promícháme, vmícháme sníh. Lžící klademe těsto do vymazaného lívanečníku a smažíme z obou stran.

Teplé jablkové lívance obalujeme ve skořicovém cukru.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablkové lívance

    Celkový počet komentářů: 17
    • Šárka
      Šárka

      Komentář k receptu Jablkové lívance

      Výborné lívance :-)

      23.08.2018 22:15:16

    • Gabašan
      Gabašan

      včera jsem vyzkoušela a jsou opravdu vynikající.

      23.10.2012 13:14:18

    • blancmr
      blancmr

      Ahojíík tak ještě jednou děkuji Dnes jsem je opět udělala k večeři .Jenže tentokrát jsem použila hrušky.Nastrouhala jsem je na hrubo a fakt super Bylo mi řečeno že je tohle je lepší . Tak super recept .Příště budu používat na tento recept hrušky Dobrou noc všem nebo krásný den :)

      03.10.2012 20:32:45

    • Katekat
      Katekat

      Mnam! vanilkovy cukr jsem nedavala a jsem rada, sladke tak akorat :-)

      29.09.2012 14:23:29

    • blancmr
      blancmr

      Ahojíík před chvilkou jsem je dosmažila a jsou výborný.a nadýchaný.Dnes jsem měla doma jedno jablko a jednu rebarboru.Rebarboru jsem nakrájela na malé kousky a lehce v troše vody a cukru podusila.Vše jsem po vychladnutí přidala k nahrubo nastrouhanýmu jablku.Do těsta jsem přidala více mléka tak aby to bylo lehké a přidala jsem tam ovoce a pak sníh.Na málo tuku jsem to smažila.Pak už si to moje rodinka doladí podle chuti Dávááám jedničku

      23.05.2012 12:15:25

    • Petruska
      Petruska

      tak jsem suroviny presne odvazila, udelala podle receptu a jsou nacucane tukem a cele se mi rozpadaji... :(

      17.11.2011 16:58:21

      • Enoch
        Enoch

        Ono se to nedá nikdy "přesně odvážit", jako u každého těsta je třeba brát v úvahu kvalitu mouky, jak moc jsou jablka šťavnatá apod. Každá mouka se chová jinak, tudíž i mléko přidávám podle potřeby, uvedené množství je vždy orientační. Těsto by mělo mít hustší konzistenci, rozhodně by nemělo téct, ale má se dát nabírat lžící. Na smažení dávám do lívanečníku pouze kapku oleje, pousmažení kladu na ubrousek.

        18.11.2011 09:39:54

    • Pája
      Pája

      Nejvíc luxusní, těsto sem si udělala sama, k plotně sem pustila přítele a hned to bylo spáleny, ale naštěstí sem včas zakročila a nakonec sme si pochutnali:o)

      25.07.2011 20:02:39

    • PetrŽ
      PetrŽ

      Prospěšná recidiva

      Dnes jsem opět mým blízkým osobám zpříjemnil ráno touto dokonalou variantou snídaně s obměnou toho, že jsem dělal poloviční dávku a obaloval ji ve vaniklovém cukru. Opět jsem slyšel: ,,Jsou vynikající!´´ Nestačí mi, než souhlasit ;)

      25.04.2011 08:58:44

    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Jablkové lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.