reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na obalení

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Změklý tuk, cukr a vejce vymícháme do pěny. Přidáme sůl, citronovou kůru i šťávu a promícháme. V míse smícháme mouku s droždím a tvarohem.

Obě hmoty spojíme a hnětacími metlami vypracujeme na hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a v teple necháme 30 minut kynout.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Ty pak vpracujeme do vykynutého těsta.

Rozehřejeme fritézu nebo rozpálíme fritovací olej a pomocí dvou polévkových lžic z těsta vykrajujeme malé koblihy a smažíme je do zlatohněda.

Koblihy necháme na ubrousku okapat a obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Takto připravíme asi 20 ks koblížků.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jablkové koblihy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.