reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jablkové bochníčky

Recept na moučník z kynutého těsta, který je sice časově náročnější, ale chutná výborně.


  • 4,4

    4,3 8

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, uděláme do ní důlek a do něj dáme cukr, špetku soli, rozdrobené droždí a zalijeme troškou vlažného mléka. Mísu přikryjeme a kvásek necháme asi 20 minut kynout. Poté přidáme zbytek vlažného mléka, máslo a vypracujeme vláčné těsto. Vypracované těsto dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou, a necháme zhruba 30 minut vykynout.

Mezitím si připravíme jablka. Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na malé kostky. Nakrájená jablka posypeme skořicovým cukrem.

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme ho na zhruba 16 stejně velkých kousků. Kousky postupně rozválíme pěstí na placku a doprostřed každé dáme nakrájená jablka. Vytvarujeme bochníčky, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Takto připravené bochníčky necháme ještě asi 20 minut kynout.

Oddělíme bílek od žloutku (bílek nebudeme potřebovat), přidáme smetanu a promícháme. Touto směsí potřeme všechny vykynuté bochníčky a dáme péct do předehřáté trouby. Jablkové bochníčky upečeme dozlatova, necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jablkové bochníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.