Vláčná buchta raz dva. Recept je velmi jednoduchý.
2 ks | vejce |
0.2 kostky | máslo |
1 sklenka | mléko |
400 g | jablko |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
1.5 sklenky | cukr moučka |
2 sklenky | polohrubá mouka |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
skořice mletá | |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
mouka na vysypání |
Z mouky, cukru a másla uděláme posypátko jako drobenku. Oddělíme jednu skleničku. Do zbylé směsi přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto, poklademe nastrouhanými jablky, která posypeme skořicí a cukrem. Nahoru nasypeme oddělenou drobenku. Jablkovou hrníčkovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova. Používám sklenici o obsahu 2 dl.
Pokrmy provoněné povidly: Plněnými buchtami to zdaleka nekončí!
Povidla si můžeme jen tak namazat na chleba, nebo je dál využít při přípravě nejrůznějších pokrmů. Slouží nejen k plnění buchet či sladkých taštiček, ale také k samotnému přidávání do těst při pečení perníků či bábovek. A netradičně i k přípravě omáček, protože chuť povidel se skvěle snoubí v kombinaci s masem.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
autor kvetina
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena