Jablková bábovka se skořicí

1 h 15 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 379x
Recept na vláčnou bábovku s jablky.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.

Žloutky v míse vyšleháme s cukrem. Přidáme mletou skořici, med, rozpuštěné máslo a znovu prošleháme. Nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Kdyby bylo těsto příliš husté, zředíme mlékem (postačí 3 - 4 lžíce). Nakonec přimícháme nakrájená jablíčka.

Těsto na jablečnou bábovku vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a na 200 °C pečeme cca 20 minut, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších 40 minut.

Jablečnou bábovku se skořicí vyklopíme, necháme zcela vychladnout a až poté nakrájíme na dílky.

Michy autor receptu:

Jablková bábovka se skořicí

Počet přidaných receptů: 3581

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jablková bábovka se skořicí

Přidat příspěvek k receptu Jablková bábovka se skořicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept