reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.

Žloutky v míse vyšleháme s cukrem. Přidáme mletou skořici, med, rozpuštěné máslo a znovu prošleháme. Nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Kdyby bylo těsto příliš husté, zředíme mlékem (postačí 3 - 4 lžíce). Nakonec přimícháme nakrájená jablíčka.

Těsto na jablečnou bábovku vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a na 200 °C pečeme cca 20 minut, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších 40 minut.

Jablečnou bábovku se skořicí vyklopíme, necháme zcela vychladnout a až poté nakrájíme na dílky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Jablková bábovka se skořicí

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.