reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Energetická hodnota

1845 kJ / 440,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Neloupané mandle jemně nastrouháme. Žloutky prošleháme s vaječným koňakem. Velká zelená jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka o síle asi 1,5 cm. Potom z jejich středu vykrojíme jádřince.

Jablkové kroužky obalujeme v pudinkovém prášku, žloutcích s koňakem a nakonec v nastrouhaných mandlích. Smažíme na oleji dorůžova a necháme okapat na papírové utěrce.

Smažená jablíčka v mandlovém županu podáváme teplá. Zdobíme je šlehačkou a karamelovou nebo čokoládovou polevou. Výborně však chutnají zakapané griotkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jablíčka v mandlovém županu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.