reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jablečný závin s rozinkami

Vynikající domácí štrůdl, který oceníte ráno u čaje nebo u odpolední kávy. Díky listovému těstu se jedná o rychlý a jednoduchý recept.


  • 3,5

    73×

    3,5 73
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nastrouháme tak, že nám slupka zůstane v prstech. Pokud je třeba, vymačkáme z nich trochu šťávy.

Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Na plát těsta nasypeme nastrouhaná jablka. Posypeme je lžící cukru a skořicí. Pokud chceme, posypeme jablka ořechy a rozinkami.

Těsto opatrně srolujeme do obdélníkového tvaru. Závin potřeme rozšlehaným žloutkem, aby nebyl suchý a měl zlatavou barvu.

Štrůdl přeložíme na pečící papír, pak na pečící plech a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 15 - 20 minut. Závin by měl mít zlatavou barvu. Může se stát, že štrůdl praskne ale to celkem nevadí.

Upečený jablečný závin vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat. Závin se dá jíst teplý i studený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablečný závin s rozinkami

    Celkový počet komentářů: 1

    • Hanka K.
      Hanka K.

      Opravdu štrůdl z listového těsta je moc dobrý a hlavně rychlý, protože těsto už je hotové, jen ho rozmrazit a rozválet. Já sypu pod jablka ještě trochu strouhanky.

      30.08.2008 21:06:17


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jablečný závin s rozinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.