reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jablečný závin s rozinkami

Vynikající domácí štrůdl, který oceníte ráno u čaje nebo u odpolední kávy. Díky listovému těstu se jedná o rychlý a jednoduchý recept.


  • 3,5

    73×

    3,5 73
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nastrouháme tak, že nám slupka zůstane v prstech. Pokud je třeba, vymačkáme z nich trochu šťávy.

Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Na plát těsta nasypeme nastrouhaná jablka. Posypeme je lžící cukru a skořicí. Pokud chceme, posypeme jablka ořechy a rozinkami.

Těsto opatrně srolujeme do obdélníkového tvaru. Závin potřeme rozšlehaným žloutkem, aby nebyl suchý a měl zlatavou barvu.

Štrůdl přeložíme na pečící papír, pak na pečící plech a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 15 - 20 minut. Závin by měl mít zlatavou barvu. Může se stát, že štrůdl praskne ale to celkem nevadí.

Upečený jablečný závin vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat. Závin se dá jíst teplý i studený.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablečný závin s rozinkami

    Celkový počet komentářů: 1

    • Hanka K.
      Hanka K.

      Opravdu štrůdl z listového těsta je moc dobrý a hlavně rychlý, protože těsto už je hotové, jen ho rozmrazit a rozválet. Já sypu pod jablka ještě trochu strouhanky.

      30.08.2008 21:06:17

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jablečný závin s rozinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.