Jablečný moučník Ahh-pull

25 min | moučník | 10 porcí | židovská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 8295x
Recept na jablečný pesachový moučník.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Oloupeme a nakrájíme jablka na menší kousky. Smícháme je s přísadami na směs.

Smícháme vejce, olej, pomerančovou šťávu a cukr. Přidáme solamyl a polohrubou mouku. Vymažeme pekáček olejem a nalijeme do něj polovinu těsta. Na těsto poklademe jablečnou směs a potřeme ji jahodovým džemem. Dolijeme zbytek těsta a navrch ještě namažeme džem cik cak.

Jablečný moučník Ahh-pull pečeme v troubě na 180 °C asi 1 hodinu.

Jablečný moučník Ahh-pull nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Jablečný moučník Ahh-pull

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porcí
4,6
skvělý recept
22 hlasujících
  • Recept Jablečný moučník Ahh-pull - Jablečný moučník Ahh-pull


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jablečný moučník Ahh-pull

Celkový počet komentářů: 4
  • Komentář k receptu Jablečný moučník Ahh-pull suska (tecka) milana 14.05.2014 22:11:39

    Moučník je dost těžký a cukru jsem dala méně. Oroentální kuchyně je pro nás moc přeslazená.

  • recept vypadá zajímavě, moučník vypadá zajímavě - ale hlavně úžasně voní a chutná! Byť se může zdát, že je tam příliš cukru, moc skořice (atdatd.), s jablky je chuť dokonale vyvážená. Pekla jsem ho poprvé, a jsem z něj nadšená!
    Dělala jsem ho v kulaté dortové formě 26 cm - a vešel se tam při pečení jen těsně;)

  • Pomeranč Anna 05.04.2012 23:45:34

    Dobrý den, nejlepší by byla štáva z čerstvého pomeranče. :-)

  • Pomeranč. šťáva Nina 05.04.2012 10:54:47

    Recept vypadá velmi zajímavě. Tou šťávou je myšlen džus nebo přímo šťáva, která se dává do vody? Díky za info.

Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Jablečný moučník Ahh-pull
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept