reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jablečný kynutý koláč

Chutný jablečný koláč z kynutého těsta. Recept na výborný moučník ke svačině a snídani.


  • 4,4

    26×

    4,3 26
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z trošky mléka, lžíce cukru a droždí připravíme klasický kvásek na teplém místě. Mouku prosejeme, přidáme sůl, žloutky, olej a kvásek. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko a dobře prohněteme v hladké těsto. Těsto přikryjeme a necháme kynout do zdvojnásobení (asi hodinu).

Oloupaná jablka nastrouháme, vyždímáme a promícháme s cukrem, mletou skořicí, rozinkami namočenými v rumu a pudinkovými prášky. Pudinkový prášek použijeme podle chuti čokoládový nebo vanilkový.

Těsta rozdělíme na dva stejné díly a oba díly vyválíme na pláty. První plát těsta přeneseme opatrně na plech a těsto obložíme náplní. Jablka přikryjeme druhým dílem těsta a můžeme posypat drobenkou.

Kynutý koláč pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

Jablečný kynutý koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme třeba ke svačině.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablečný kynutý koláč

    Celkový počet komentářů: 1

    • Žiri
      Žiri

      Komentář k receptu Jablečný kynutý koláč

      Výborný! Když jsem posýpku nakonec pokapala máslem s rumem, chutnalo jako hruškový frgál!

      27.05.2015 20:05:28

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jablečný kynutý koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.