reklama
hledat uživatel
       

Jablečný křen

Tento jednoduchý recept dělám k šunce na Velikonoce v předstihu. Jablečný křen mám v chladničce a je skutečně výborný.


  • 3,0

    24×

    3 24
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 817 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Připravíme si suroviny - křen, jablka a citronovou šťávu. Křen oloupeme škrabkou na zeleninu a pokrájíme na tenká kolečka. Jablka odstopkujeme, zbavíme jádřince, pokrájíme na čtvrtiny a oloupeme. Očištěná jablka dáme postupně do vody s několika kapkami citronové šťávy, aby neztmavla.

Křen dáme do cuttera a rozkutrujeme na hrubo, to zatím stačí, ještě ho budeme mixovat na jemnější. Přidáme jablka a zbytek citronové šťávy. Všechno spolu znovu rozmixujeme do hladké konzistence. Cukrem jen málo dochutíme do sladkokyselé chuti, protože jablka Jonagold jsou dost sladká. Můžeme použít kyselejší zelená jablka a chuť doladit podle sebe. Na závěr přidáme špetku soli a promícháme.

Jablečný křen naplníme do čistých suchých sklenic, zavíčkujeme a označíme datem. Naplněné sklenice vložíme do hrnce s vodou na pařák a sterilujeme přikryté pokličkou v páře 5 minut počítaných od varu vody, potom vypneme plamen a necháme je přikryté v páře ještě 10 minut dojít.

Sklenice s jablečným křenem vybereme z hrnce, otočíme nahoru dnem a necháme tak 5 minut stát. Necháme je úplně vychladnout a odložíme do chladničky. Jablečný křen dělávám nejen na Velikonoce, protože příprava je velmi jednoduchá a jablečný křen je úžasně chutný.

Jedná se o výrobek na přírodní bázi bez éček, mnohem kvalitnější než kupovaný v obchodě, přitom mnohem a mnohem lacinější. Jablečný křen je velmi chutný přesně podle naší chuti a navíc si ho můžeme doma připravit libovolné množství. Našla jsem doma jednu zapomenutou sklenici po dvou letech a jablečný křen byl bez újmy na kvalitě a chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jablečný křen

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.