reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Recept na netradiční jemný jablečný koláč.


  • 4,7

    30×

    4,7 30
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

náplň 2

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 932 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 673 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Postup přípravy

V míse promícháme suroviny na těsto a ručně vypracujeme, přidáme z jednoho citronu nastrouhanou kůru. Na pomoučněném vále ještě těsto prohněteme a vytvořený bochánek uložíme na chladné místo, dokud si nepřipravíme náplň.

Do kastrůlku dáme vařit 2/3 připraveného džusu, do zbylé třetiny zamícháme cukr a pudinkové prášky. Jakmile se džus začne vařit, přilijeme směs a za stálého míchání uvaříme hustý krém, který za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka, která přimícháme do vychladlého pomerančového krému.

Na pomoučněném válu z těsta vyválíme plát, který přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Okraje můžeme namočenými prsty vytáhnout kousek výš. Na těsto rozetřeme připravenou náplň a vložíme do trouby předehřáté na cca 180 °C. Pečeme asi 30 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.

Připravíme si hustou šlehačku ze dvou sáčků práškové šlehačky, ztužovače šlehačky a 1/4 l mléka. Natřeme ji na vychladlý koláč a posypeme kakaem.

Jablečný koláč s pomerančovým krémem můžeme ihned podávat nebo uložit na chladné místo (třeba do chladničky) a vychutnat si tuhle lahůdku později.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablečný koláč s pomerančovým krémem

    Celkový počet komentářů: 1

    • PlaX
      PlaX

      Co je to s tou slehackou.

      Náplň 2 = mléko + 2 ks slehacky V PRASKU + 1 ks ztuzovas slehacky v PRASKU.

      Prisimvas je tohle nutne? Nemuzete do tech receptu proste psat smetanu ke slehani?

      V cechach uz se tak vari z ruznych polotovaru a prasku ... co je spatneho na obycejne slehacce ze smetany?

      achjo

      07.03.2013 04:13:23


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jablečný koláč s pomerančovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.