reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jablečno-ostružinová marmeláda

Vynikající marmeláda na moučník k nedělní kávičce.


  • 4,8

    19×

    4,7 19
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 999 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 728 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 814 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 773 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Poznáte pochoutky světa? Odpovězte na 5 otázek a zjistěte, jak na tom jste

29. 6. 2020

Postup přípravy

Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce (1000 g čisté váhy). Zalijeme vodou smíchanou s citronovou šťávou, jen aby byla jablka ponořená, uvedeme do varu a 10 minut provaříme. Pak rozvařená jablka propasírujeme přes síto. Polovinu ostružin dáme do hrnce, vařečkou pomačkáme, 5 minut provaříme a také propasírujeme.

Ostružinové i jablečné pyré smícháme, přidáme do gázy zabalený badyán, uvedeme do varu a 5 minut provaříme. Pak přidáme zbylé ostružiny, 200 g cukru, uvedeme do varu a opět 5 minut provaříme. Pak přidáme zbylý cukr a pomerančovou šťávu a vaříme do zhoustnutí asi 45 minut.

Horkou jablečno-ostružinovou marmeládou (badyán vyndáme) plníme čisté nahřáté sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme nahoru dnem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablečno-ostružinová marmeláda

    Celkový počet komentářů: 1

    • Viktorie
      Viktorie

      Jablecno ostruzinova marmelada

      Zni to dobre, az na to krajeni jablek n a kosticky, kdyz se stejne rozvari. Tak to je blbost. A taky to dlouhe vareni? Co z toho zbyde. Lepidlo bez vitaminu

      16.03.2020 01:17:30


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jablečno-ostružinová marmeláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.