reklama
hledat uživatel
       

Jableční ježci

Recept pro mlsné jazýčky. Kořeněná sladká jablíčka s mandlemi.


  • 4,3

    4,3 6
  • 45 min

Postup přípravy

Oloupeme pěkná jablka a vložíme je do studené vody s trochou octa, aby zůstala bílá. Jablíčka vyjmeme z vody a narovnáme je do rendlíku. Nalijeme na ně bílé víno, přidáme podle chuti cukr, tlučenou skořici, hřebíček, citronovou kůru nebo šťávu, a necháme chvilku povařit.

Povařená jablíčka vyjmeme, urovnáme na mísu a víno, do něhož jsme přidali šťávu z citronu, přecedíme přes ovoce.

Na nudličky pokrájenými, spařenými mandlemi ozdobíme jablka, jakoby ježčími bodlinami a vychlazené podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jableční ježci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.