Jablka omyjeme, oloupeme slupku a nahrubo nastrouháme. Nastrouhaná jablka smícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem.
Vypracujeme těsto z hladké mouky, cukru moučky, vanilkového cukru, kypřícího prášku, mléka, citronové kůry, vajec a rozpuštěného másla. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich placky. Na první placku rozprostřeme nastrouhaná jablka ochucená vanilkovým a skořicovým cukrem. Druhou plackou jablka přikryjeme a dáme péct na 170 °C přibližně 30 minut.
Vychladlé řezy polijeme rozpuštěnou oslazenou čokoládou nebo čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.
Jablečné řezy s čokoládovo-kokosovou krustou necháme vychladnout, pak je rozkrájíme a podáváme. Je to chutný dezert pro podzimní chmurné dny ke kávě či čaji.