reklama
hledat uživatel
       

Jablečná buchta

Recept na jablečný moučník je tak dobrý, že u nikoho na stole dlouho nevydrží!


  • 3,4

    51×

    3,4 51
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme v míse dohromady.

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Do mísy si přidáme změklý tuk a vejce, vypracujeme hladké těsto.

Hotové těsto rozdělíme na tři díly. Jeden z dílů dáme do lednice asi na 30 minut ztuhnout. Zbylé těsto rukama rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

Umytá jablka nastrouháme a nasypeme na těsto. Posypeme skořicí a přikryjeme druhým dílem těsta.

Bílky ušleháme s moučkovým cukrem a hotový sníh naklademe na buchtu.

Vyjmeme z lednice poslední díl těsta a na hrubším struhadle těsto nastrouháme na připravený moučník.

Jablečnou buchtu pečeme v předehřáté troubě přibližně 45 minut při 190 °C.

Jablka můžeme obměňovat za jakékoliv jiné ovoce nebo rebarboru. Výborná je zejména s kousky banánu a oslazeným tvarohem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jablečná buchta

    Celkový počet komentářů: 1

    • Veronika
      Veronika

      výborná :), akorát moc Hery.. dopekla jsem a po rozevření formy začala vytékat rozpuštěná :D

      14.05.2013 16:03:32

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jablečná buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.