reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jablečná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Jablečná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Recept na velmi vláčnou, ale ne tolik sladkou buchtu, která zaručeně osloví vaši návštěvu.


  • 4,6

    28×

    4,5 28
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle potřeby

poleva

těsto



Energetická hodnota

911 kJ / 217,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 818 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Aby byly děti zdravé 1.díl

1. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 853 hodnocení

Kvíz pro filmové labužníky! Poznáte filmové hlášky z filmů? Otestujte se

1. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

1. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

1. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Recept na smažené karbanátky krok za krokem

1. 10. 2020

Postup přípravy

Žloutky s cukrem ušleháme a postupně přidáváme na střídačku vodu a olej, přitom pořád šleháme! Dále přidáme solamyl, obě mouky, prášek do pečiva, trochu skořice a nahrubo nastrouhané jablko. Promícháme a přidáme sníh vyšlehaný z bílků. Po lehkém promíchání těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Já vysypávám převážně strouhaným kokosem.

Uvaříme si pudink a po lžících ho naléváme na buchtu. Příchuť pudinku vybereme podle chuti, nejradši mám vanilkový. Když máme buchtu politou pudinkem, dáme ji do trouby a pečeme asi 20 - 30 minut při 175 °C, až bude buchta prostě hotová.

Až buchta vychladne, ozdobíme ji zakysanou smetanou a posypeme skořicí. Kdo chce, může si smetanu osladit, ale přijde mi to zbytečné. Buchtu dáme chvíli vychladit a můžeme konzumovat!

Jablečnou buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jablečná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.