reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou na drobno osmažíme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a pravidelného míchání smažíme 5 minut. Poté přidáme na drobno nakrájené stroužky česneku, na tenké kostičky nakrájenou papriku, kečup, mletou papriku a bazalku. To vše důkladně promícháme a necháme smažit přikryté na středním ohni něco kolem 8 minut.

Poté přidáme vejce, která necháme na směsi smažit, ale NEMÍCHÁME. Osolíme i opepříme a necháme dosmažit dokud nebudou vejce hotová.

Šakšuku můžeme podávat s chlebem pita nebo s topinkami. V Izraeli je šakšuka se zapečenými tousty velice populární snídaně, která zároveň může i dobře posloužit jako lehký oběd či večeře. Mnoho Židů taktéž přidává do šakšuky balkánský sýr nebo listy špenátu což je také zajímavá varianta pokrmu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Izraelská Šakšuka

Celkový počet komentářů: 9
  • David
    David

    Izraelská?

    To, že shakshuka je v Izraeli populárna ešte neznamená, že pôvod tohoto jedla je v bývalej Palestíne (dnešnom Izraeli).
    Sefarditi (Židia na území Španielska) museli buď prijať kresťanstvo alebo opustiť Španielsko v r. 1492.
    V tom istom roku Cristoforo Colombo objavil Ameriku, ale rajčiny doniesol až pri svojej druhej ceste do Ameriky.
    Takže jedlo vzniklo až po odchode Židov-Sefarditov zo Španielska.
    Jedlo je tradičné v krajinách severnej Afriky a odtiaľ Židia odišli do Izraelu až po roku 1948 po vzniku samostatného židovského štátu - Izraelu.
    Je celkom pochopiteľné, že Židia-Aškenazy, ktorí žili vo
    východnej Európe, toto jedlo nepoznali, pretože klimatické podmienky nie sú vhodné na pestovanie rajčín.

    27.09.2017 15:10:47

  • antonin
    antonin

    hodnocení receptu

    Uvařil jsem toto jídlo a všem to náramně chutnalo.Děkuji za recept - doporučuji.

    12.09.2017 19:13:36

  • Antonín
    Antonín

    Reakce na Petra.

    Petře,možná jíš jenom kupovaný kečup a proto píšeš " kečup tfuj " což je strašná blbost.Domácí kečup je strašně dobrý a zdravý. Zřejmně si ho ještě nikdy nejedl.Tak to skus.

    12.09.2017 19:06:02

  • David
    David

    Komentář k receptu Izraelská Šakšuka

    Vyborné, jen misto kečupu jsem dal rajčatovy protlak ;-)

    10.09.2017 22:39:26

  • Petr
    Petr

    Komentář k receptu Izraelská Šakšuka

    Tvl....smažit přikryté.......tak to jsem ještě nikdy neviděl, aby se něco smažilo přikryté. Autor receptu zřejmě smažil lajnu koksu....před tím než to vypotil.

    10.05.2014 12:40:46

    • pavla3
      pavla3

      Re: Komentář k receptu Izraelská Šakšuka

      Pokud chcete mít vejce smažená a částečně mít i tuhý žloutek musíte smažit s pokličkou.Jinak to nejde.

      11.09.2017 19:37:38

  • Petr
    Petr

    Kečup ??? To bych chtěl vidět toho Semitu, kterej si do jídla dává kečup. :D To zase nějaká teta nebo mamina doma nemělal co dělat, tak si vymyslela tuhle šílenou přísadu. Bože !!!! Kečup. Tfuj !!!

    10.05.2014 12:36:54

  • Terka
    Terka

    Komentář k receptu Izraelská Šakšuka

    Výborná mňamka, určitě jsem ji nedělala naposledy :-)

    02.10.2013 19:52:06

  • tomvochozka
    tomvochozka

    Jednoduché rychlé a velice chutné. Mohu vřele doporučit!

    15.08.2012 22:04:23

Nalezeno receptů: 9

Přidat příspěvek k receptu Izraelská Šakšuka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.