reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Ivetiny marokánky

Ivetiny marokánky

Marokánky ze smetany se spoustou ovoce a přelité čokoládou mám od své spolupracovnice. Jsou dobré ihned po upečení, ale doporučuje se je nechat raději uležet.


  • 4,5

    185×

    4,5 185
  • 1 hod

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Mandle chvilku povaříme ve vroucí vodě, oloupeme a usušené spolu s ořechy nasekáme. Rozinky a kandované ovoce překrájíme na menší kousky.

Smícháme smetanu, rozměklé máslo, krupičku a oba druhy cukru. Ve vodní lázni zahříváme, až směs začne houstnout.

Provaříme a přidáme mandle, ořechy, kandované ovoce i rozinky. Hustou směs dobře promícháme.

Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou ze směsi nanášíme hromádky, které mírně rozetřeme na placičky.

Ivetiny marokánky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 8 - 15 minut, záleží na velikosti placek.

Vychladlé marokánky sundáme z plechu a po spodní straně je potřeme čokoládou. Necháme asi 5 - 10 dnů rozležet.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ivetiny marokánky

    Celkový počet komentářů: 22

    • lenckaa
      lenckaa

      opravdu perfektní, čím víc ořechů tím lépe a sušené švestky jsou ideální :)

      19.01.2010 17:02:01

    • salve
      salve

      dělám trochu jiný recept - ale chtěla jsem přispět se svým "fíglem" - který třeba už někdo používá , ale mě napadl letos.Máme rádi marokánky tenké a tvrdší. Když jsem dělala placičky lžičkou - byly vyšší a měkčí. Letos jsem udělala kuličky a pak jsem kažkou kuličku dala mezi mikroten. folii a dlaní hodně zmáčkla do tenka a placičky přendala na plech. Marokánky jsou tenké.

      18.12.2008 13:30:46


    Nalezeno receptů: 22
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Ivetiny marokánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.