reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Ivetiny marokánky

Ivetiny marokánky

Marokánky ze smetany se spoustou ovoce a přelité čokoládou mám od své spolupracovnice. Jsou dobré ihned po upečení, ale doporučuje se je nechat raději uležet.


  • 4,5

    199×

    4,5 199
  • 1 hod

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Postup přípravy

Mandle chvilku povaříme ve vroucí vodě, oloupeme a usušené spolu s ořechy nasekáme. Rozinky a kandované ovoce překrájíme na menší kousky.

Smícháme smetanu, rozměklé máslo, krupičku a oba druhy cukru. Ve vodní lázni zahříváme, až směs začne houstnout.

Provaříme a přidáme mandle, ořechy, kandované ovoce i rozinky. Hustou směs dobře promícháme.

Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou ze směsi nanášíme hromádky, které mírně rozetřeme na placičky.

Ivetiny marokánky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 8 - 15 minut, záleží na velikosti placek.

Vychladlé marokánky sundáme z plechu a po spodní straně je potřeme čokoládou. Necháme asi 5 - 10 dnů rozležet.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ivetiny marokánky

    Celkový počet komentářů: 23
    • Monthy
      Monthy

      Jsou moc dobré

      Je to dobrůtka, většinou dělám dvojité množství a přidávám papayu, ananas, mandle, lískáče a trochu rozinek. Čokoládovou polevu dávám jedině hořkou, to z toho důvodu, že samotné marokánky jsou sladké dost. Hořká čokoláda se k nim hodí mnohem více :)

      13.12.2010 12:33:04

    • lenckaa
      lenckaa

      opravdu perfektní, čím víc ořechů tím lépe a sušené švestky jsou ideální :)

      19.01.2010 17:02:01

    • salve
      salve

      dělám trochu jiný recept - ale chtěla jsem přispět se svým "fíglem" - který třeba už někdo používá , ale mě napadl letos.Máme rádi marokánky tenké a tvrdší. Když jsem dělala placičky lžičkou - byly vyšší a měkčí. Letos jsem udělala kuličky a pak jsem kažkou kuličku dala mezi mikroten. folii a dlaní hodně zmáčkla do tenka a placičky přendala na plech. Marokánky jsou tenké.

      18.12.2008 13:30:46



    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Ivetiny marokánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.