reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italský bílý chléb

Oblíbený italský chléb, který se používá jako příloha k jídlům i jako základ na bruschetii.


  • 3,1

    157×

    3,1 157
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 999 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 728 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 812 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 773 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Poznáte pochoutky světa? Odpovězte na 5 otázek a zjistěte, jak na tom jste

29. 6. 2020

Postup přípravy

Cukr smícháme s droždím a vlažnou vodou a necháme kvásek asi 15 minut v teple kynout.



Mouku prosejeme do mísy. Vzešlý kvásek smícháme s moukou a vypracujeme z něj hladké těsto. Uplácáme z něj bochánek, který necháme v teple kynout asi 20 minut. Pak jej rozdělíme na 4 menší kousky a necháme je znovu chvilku kynout.



Bochník na bruschetti tvarujeme podobně jako bagetu: podlouhlý váleček. Z dalšího kousku můžeme vytvarovat třeba foccaciu: dlaněmi splácneme bochánek v placku a zapíchneme do ní několik snítek rozmarýnu a zastříkneme ji olivovým olejem.



Chleby (případně naše "výtvory") naskládáme na plech a necháme je ještě chvilku nakynout. Troubu rozehřejeme na 180 °C a chleby pečeme 20 - 30 minut. Doba záleží na velikosti.



Chléb necháme vychladnout a můžeme jej podávat nebo z něj dělat bruschetti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italský bílý chléb

    Celkový počet komentářů: 1

    • lednimedvidek
      lednimedvidek

      Nejlepší chleba

      já ho teda peču v pekárně, ale i tak je to ten nejlepší, na který mám chuť vždy, ideálně s máslem utřeným s bylinkami a česnekem

      05.02.2016 15:36:46


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Italský bílý chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.