reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italské těstoviny s lilkem

Těstoviny zapečené se směsí z lilku. Recept mě naučila má teta, která přes sedm let žila v Itálii. Tento pokrm u nás všem moc chutná.


  • 3,2

    11×

    3,1 11
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu. Lilek nakrájíme na tenká kolečka, z každé strany osolíme, necháme asi 15 minut pustit vodu a poté je osušíme ubrouskem. Plátky lilků dáme smažit na olivovém oleji, lze použít i obyčejný rostlinný olej. Když jsou kolečka zlatavá, vyndáme je z pánve a otřeme přebytečný olej.

Do hrnce dáme lžíci oleje, na něm osmahneme cibuli, přidáme česnek a zalijeme rajčatovým pyré. Přidáme lilky, sůl, pepř a bylinky podle naší chuti (bazalka, oregano apod.). Za občasného míchání povaříme.

Pekáček si vymažeme máslem, přidáme těstoviny, lilkovou směs a promícháme. Navrch naskládáme plátky mozzarelly nebo posypeme nastrouhaným parmazánem. Necháme 10 minut zapéct při 150 °C.

Italské těstoviny s lilkem podáváme po zapečení jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Italské těstoviny s lilkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.