reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italské špagety carbonara

Recept na pravé italské špagety.


  • 4,6

    115×

    4,5 115
  • 30 min

  • 30×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Energetická hodnota

3433 kJ / 820,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 821 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Postup přípravy

Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety a promícháme, aby se nepřilepily. Vaříme až do doby, kdy budou al dente. Potom špagety scedíme tak, aby nám zbyla uvařená voda, pomůžeme si sítem, které položíme na misku nebo hrnec.

Zvlášť na pánev dáme olivový olej, poté přidáme šunku či anglickou slaninu a osmahneme, dále přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek a zhruba 1 - 2 minuty restujeme na mírném ohni. Uvařené špagety přidáme na pánev k orestovanému česneku a k šunce či slanině a chvíli restujeme. Poté nabereme asi do půlky malé sklenice (cca 50 - 70 ml) osolenou vodu ze špaget, přidáme ji ke špagetám a promícháme. Přidáme 2 žloutky a velice rychle promísíme se špagetami, aby se nám žloutky na ohni neuvařily. Vsypeme strouhaný parmazán a znovu promícháme, nakonec přidáme nasekanou bazalku.

Italské špagety carbonara podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou a ještě na závěr posypeme parmazánem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italské špagety carbonara

    Celkový počet komentářů: 24
    • Wendy
      Wendy

      Komentář k receptu Italské špagety carbonara

      Do carbonari se dava pecorino

      22.04.2020 12:26:43

    • Václav
      Václav

      Spagetti carbonare

      V Říme jsem ochutnal a od té doby očekávám pastu al dente, trochu pancetti, jemně olivového oleje a hodně žloutků - dostat na trochu suchou patu. _Na stole musí být k dispozici panenský olivový olej dochucený čilli. Potom to má italský přízvuk!

      03.02.2019 18:09:52

    • Bramburek
      Bramburek

      Smetana tam nema co delat, zloutku na 2 porce davam 6 a slanina tam taky nema co delat, kdyz uz se pancetta da koupit v kazdem supermarketu

      26.07.2012 11:13:57


      • Rdkkso
        Rdkkso

        Nechápu jak někdo může tvrdit že tam nepatří smetana. Na internetu jsem našla recepty přímo od Italů. A smetanu tam dávají ;) myslím si že dohadovat se co je a co není správný recept je irelevantní, protože každý si ho vždycky udělá trosku po svém a "pravý" recept proste neexistuje :-) já to dělám tak ze na trošce oliv. oleji osmahnu kousek italské klobásy nakrájenou na malé kousky do krupava, ještě se stroužkem česneku, který rozpůlím a poté vyjmu, přidám smetanu, pepř a poté parmazan. A je to super :-)

        25.01.2016 23:05:38

      • betlista
        betlista

        V receptu jsou na jednu porci (100g spaget) 2 vejce... 2 nebo 3 neni takovy rozdil, ja mam rad vejce XL ;-)

        28.12.2019 22:38:10


    Nalezeno receptů: 24
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Italské špagety carbonara

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.