reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italské risotto s hráškem a parmazánem

Máte na zahradě zelený hrášek? Zkuste ho použít do italského risotta a připravte si zdravý a lehký hlavní chod.


  • 5,0

    5 1
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibulku očistíme a bez natě nakrájíme nadrobno. Hrášek vyloupeme.

Na polovině másla necháme zpěnit cibulku, pozor, nesmí být dohněda! K cibulce vsypeme nepropláchnutou rýži arborio a 2 minuty opékáme.

Rozvoněnou rýži zalijeme asi naběračkou vývaru a za stálého míchání necháme vývar do rýže nasáknout. Poté přisypeme zelený hrášek, promícháme, znovu přilijeme vývar a necháme pod pokličkou asi 16 - 18 minut vařit za občasného promíchání. Vývar přiléváme podle potřeby během celého vaření. Rýže by rozhodně neměla zůstat suchá. Ve výsledku je měkká, mazlavá na povrchu a uvnitř uvařená na skus, tak je to správně.

Parmazán nahrubo nastrouháme. Do hotového risotta vmícháme parmazán a promícháme. Nakonec do risotta energicky zašleháme zbylý kousek másla, získá krémovitější konzistenci. Je-li potřeba, mírně osolíme.

Pravé italské risotto s hráškem a parmazánem ihned po přípravě servírujeme a podáváme jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Italské risotto s hráškem a parmazánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.