reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italské rajčatové těstoviny

Ostrá omáčka z rajčat na těstovinách. Vhodné pro vegetariány.


  • 4,6

    22×

    4,6 22
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Menší červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Čerstvou feferonku nakrájíme na kousky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Otevřeme konzervu s rajčaty. Nastrouháme parmazán.

Na dvou lžících olivového oleje osmahneme kousky červené cibule (může být i obyčejná) s feferonkou, přidáme plátky česneku a po malé chvíli konzervovaná rajčata i s nálevem. Necháme projít varem a přidáme kostičky čerstvých rajčat. Když se směs začne opět vařit, dochutíme italské rajčatové těstoviny bazalkou, oreganem a tymiánem. Od každého koření asi půl lžičky. Může být čertsvé i sušené. Nakonec přidáme lžíci sójové omáčky, lžičku itaslké soli a tři lžičky hnědého cukru.

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

Rajčatovou směs podáváme na těstovinách a sypeme parmazánem. Italské rajčatové těstoviny podáváme ihned.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italské rajčatové těstoviny

    Celkový počet komentářů: 4

    • sweetandsour
      sweetandsour

      Nevim, co tadz vsichni mate s tou sojovou omackou ve italskych omackach, to jsem teda jeste neslysela. A take by me zajimalo, co je italska sul?!

      20.07.2009 00:48:20

      • gabriela
        gabriela

        No tak to slyšíte, vlastně čtete. Italská sůl se normálně prodává, je to sůl smíchaná s bylinkama. A pokud chcete prudit opět, tak ne každý má po ruce všechny bylinky a je pro něj pohodlnější použít směs. Nehrajeme tady o mistroství v ingrediencích, ale o to, aby nám chutnalo. Pokud se vám recept nelíbí, nevařte si ho. kritizovat umí každý, ale uvařit, aby se všichni olizovali, to ne. Já se o sobě nebojím říci, že umím vařit výborně. Ale nebudu tvrdit, že vím vše nejlépe

        31.07.2009 23:49:31


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Italské rajčatové těstoviny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.