reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Uvaříme si kávu na namáčení piškotů. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Nejdříve vyšleháme bílky do krásné tuhého sněhu. Ten musí v míse stát, nesmí klouzat. Poté si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Cukr krupice se musí z části rozpustit. Elektrický šlehač schováme, již jej nebudeme potřebovat.

Do mísy se žloutkovou pěnou postupně vmícháme mascarpone. Mícháme ručně, jinak se mascarpone srazí! Když je vše krásně spojené, přidáme do hmoty vyšlehané bílky a opět vše promícháme.

Nachystáme si formu a piškoty. Je lepší použít ploché a dlouhé piškoty Savoiardi, kterými vyplníme dno formy. Piškoty zakryjeme částí krému. Na krém navršíme další patro piškotů a zase krém. Když mi zůstane trochu krému, tak udělám ještě malé tiramisu do mističky.

Celé pravé italské tiramisu necháme asi 12 hodin odležet a podáváme jako dezert sypaný kakaem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italské pravé tiramisu

    Celkový počet komentářů: 1

    • Voda
      Voda

      A co Amaretto ?

      13.09.2012 10:14:15

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Italské pravé tiramisu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.