reklama
hledat uživatel
       

Italské lasagne

Recept na výtečné lasagne s ragú, bešamelem a strouhaným parmazánem.


  • 4,2

    129×

    4,2 129
  • 1 h 15 min

  • 27×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Postup přípravy

Lasagne vkládáme po 3 - 4 do vroucí osolené vody s trochou oleje a necháme chvíli změknout. Pak je přendáme na talíř, případně vhodíme do mísy s ledovou vodou.

Připravíme si ragú. Mleté maso osmažíme na pánvi na troše oleje, okořeníme, přidáme malý protlak, kečup a hořčici. Za občasného přilévání vody dusíme maso doměkka.

Připravíme si bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku a po troškách přiléváme mléko. Směs vymícháme do hustší omáčky. V případě potřeby přidáme mléko. Mléko přidáváme po troškách a čekáme, dokud se všechno neprovaří. Jinak by nám vzniky velké hrudky.

Jednotlivé suroviny si rozdělíme na stejně velké díly podle potřebného množství vrstev - 5 vrstev lasagní, 3 vrstvy rajčat z konzervy, 4 vrstvy bešamelu a 2 vrstvy masa. Do vymazané formy skládáme jednotlivé vrstvy: lasagne - rajčata - lasagne - ragů - bešamel - lasagne - rajčata - bešamel - lasagne - ragú - bešamel - lasagne - rajčata - bešamel - parmazán. Italské lasagne pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut. Je potřeba dodržet 45 minut pečení, aby se nám vypařila všechna přebytečná tekutina, aby lasagne nebyly moc piplavé.

Italské lasagne ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italské lasagne

    Celkový počet komentářů: 26
    • Givex
      Givex

      Pro všechny kritiky: " Tak proč sem všichni lezete, když jste ty chytrý a víte jak na to? " Kritizovat to jde všem.

      21.04.2020 20:22:36

    • Matteo
      Matteo

      Komentář k receptu Italské lasagne

      No drsný. Hořčice a kečup: největší nepřátele italské kuchyně. Jediné, co je správně je bešamel. Prosinec vás na klasické it.lasagne jednoduše uděláte omáčku ragú, takže mleté hovězí maso, orestujete na oliv.oleji a cibulce, přidáte mrkev na kostičky, celer na kostičky a passatu, neboli rajčatové pyré. NE KEČUP ani protlak. Můžete i podlit cervenym vinem. Mezitím uděláte ten bešamel. Pak pokládate vrstvy:na spod pekáče bešamel s olejem, plátky lasagni, ragú bešamel a parmazán a tak dokola až je poslední vrstva bešamel a parmazán. A prosím vás, když už se rozhodnete dělat mezinárodních kuchyni a navíc tak dobrou jako je ta italská, tak ji dělejte dobře, jinka na to kaslete a udělejte si raději pravej ceskej guláš.

      25.04.2017 12:25:52

      • Ondřej
        Ondřej

        Re: Komentář k receptu Italské lasagne

        Si nějakej chytrej..... nn

        17.05.2018 10:45:43


    • tessie
      tessie

      Komentář k receptu Italské lasagne

      Za tohle by vám Italové roztrhli ruce. Tfuuuj takhle kazit italskou kuchyni byla jsem tam měsíc na stáži a nedávají nikdy horcici a ani kečup a protlak ano ale minimálně a ke všemu oni používají rajcatovou pasátu a drcna rajčata když už a pak čerství rajčata pomodoro

      24.08.2016 19:31:56

    • VKaf
      VKaf

      Komentář k receptu Italské lasagne

      Tohle rozhodne nejsou " italske lasagne " :D urcite zadny kecup, protlak a horcice a na obrazku vypadaji pripalene a suche, takze bych ubrala vrstev testovin a pridala besamel a omacku a pekla kratsi dobu

      22.06.2016 15:28:18

    • VKaf
      VKaf

      Komentář k receptu Italské lasagne

      Tohle rozhodne nejsou " italske lasagne " :D urcite zadny kecup, protlak a horcice a na obrazku vypadaji pripalene a suche, takze bych ubrala vrstev testovin a pridala besamel a omacku a pekla kratsi dobu

      22.06.2016 15:27:53

    • ondra
      ondra

      Je to normalni recept na kvalitni italske lasagne

      01.02.2016 12:17:00

    • sabina (tecka) hohnova
      sabina (tecka) hohnova

      Komentář k receptu Italské lasagne

      výborné, jen bych do každé vrstvy dala maso a rozhodně ne jen rajčata, plátky lasagní potom v troubě nezměknou :)

      14.12.2014 16:06:28

    • pip
      pip

      byl jsem nedavno na kurzu italsky kuchyne a testo jsme si teda delali domaci, ale vubec jsme ho nevarili.. vyvalet a sup rovnou do pekace a bylo to moc dobry... on cely postup byl dost jiny, ale to je fuk, i tohle muze byt dobry :o)

      08.03.2012 23:03:39


    Nalezeno receptů: 26
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Italské lasagne

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.