reklama
hledat uživatel
       

Italské lasagne

Recept na výtečné lasagne s ragú, bešamelem a strouhaným parmazánem.


  • 4,2

    126×

    4,2 126
  • 1 h 15 min

  • 27×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 572 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Lasagne vkládáme po 3 - 4 do vroucí osolené vody s trochou oleje a necháme chvíli změknout. Pak je přendáme na talíř, případně vhodíme do mísy s ledovou vodou.

Připravíme si ragú. Mleté maso osmažíme na pánvi na troše oleje, okořeníme, přidáme malý protlak, kečup a hořčici. Za občasného přilévání vody dusíme maso doměkka.

Připravíme si bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku a po troškách přiléváme mléko. Směs vymícháme do hustší omáčky. V případě potřeby přidáme mléko. Mléko přidáváme po troškách a čekáme, dokud se všechno neprovaří. Jinak by nám vzniky velké hrudky.

Jednotlivé suroviny si rozdělíme na stejně velké díly podle potřebného množství vrstev - 5 vrstev lasagní, 3 vrstvy rajčat z konzervy, 4 vrstvy bešamelu a 2 vrstvy masa. Do vymazané formy skládáme jednotlivé vrstvy: lasagne - rajčata - lasagne - ragů - bešamel - lasagne - rajčata - bešamel - lasagne - ragú - bešamel - lasagne - rajčata - bešamel - parmazán. Italské lasagne pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut. Je potřeba dodržet 45 minut pečení, aby se nám vypařila všechna přebytečná tekutina, aby lasagne nebyly moc piplavé.

Italské lasagne ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italské lasagne

    Celkový počet komentářů: 25
    • Matteo
      Matteo

      Komentář k receptu Italské lasagne

      No drsný. Hořčice a kečup: největší nepřátele italské kuchyně. Jediné, co je správně je bešamel. Prosinec vás na klasické it.lasagne jednoduše uděláte omáčku ragú, takže mleté hovězí maso, orestujete na oliv.oleji a cibulce, přidáte mrkev na kostičky, celer na kostičky a passatu, neboli rajčatové pyré. NE KEČUP ani protlak. Můžete i podlit cervenym vinem. Mezitím uděláte ten bešamel. Pak pokládate vrstvy:na spod pekáče bešamel s olejem, plátky lasagni, ragú bešamel a parmazán a tak dokola až je poslední vrstva bešamel a parmazán. A prosím vás, když už se rozhodnete dělat mezinárodních kuchyni a navíc tak dobrou jako je ta italská, tak ji dělejte dobře, jinka na to kaslete a udělejte si raději pravej ceskej guláš.

      25.04.2017 12:25:52

    • tessie
      tessie

      Komentář k receptu Italské lasagne

      Za tohle by vám Italové roztrhli ruce. Tfuuuj takhle kazit italskou kuchyni byla jsem tam měsíc na stáži a nedávají nikdy horcici a ani kečup a protlak ano ale minimálně a ke všemu oni používají rajcatovou pasátu a drcna rajčata když už a pak čerství rajčata pomodoro

      24.08.2016 19:31:56


    • VKaf
      VKaf

      Komentář k receptu Italské lasagne

      Tohle rozhodne nejsou " italske lasagne " :D urcite zadny kecup, protlak a horcice a na obrazku vypadaji pripalene a suche, takze bych ubrala vrstev testovin a pridala besamel a omacku a pekla kratsi dobu

      22.06.2016 15:28:18

    • VKaf
      VKaf

      Komentář k receptu Italské lasagne

      Tohle rozhodne nejsou " italske lasagne " :D urcite zadny kecup, protlak a horcice a na obrazku vypadaji pripalene a suche, takze bych ubrala vrstev testovin a pridala besamel a omacku a pekla kratsi dobu

      22.06.2016 15:27:53

    • ondra
      ondra

      Je to normalni recept na kvalitni italske lasagne

      01.02.2016 12:17:00

    • sabina (tecka) hohnova
      sabina (tecka) hohnova

      Komentář k receptu Italské lasagne

      výborné, jen bych do každé vrstvy dala maso a rozhodně ne jen rajčata, plátky lasagní potom v troubě nezměknou :)

      14.12.2014 16:06:28

    • pip
      pip

      byl jsem nedavno na kurzu italsky kuchyne a testo jsme si teda delali domaci, ale vubec jsme ho nevarili.. vyvalet a sup rovnou do pekace a bylo to moc dobry... on cely postup byl dost jiny, ale to je fuk, i tohle muze byt dobry :o)

      08.03.2012 23:03:39

      • Mirka M.
        Mirka M.

        No on je taky pekne velky rozdil mezi prave udelanym cerstvym testem a tim tvrdym z obchodu. Testo z obchodu je potreba nejdriv uvarit do polomekka ...al dente.

        09.06.2014 15:07:11


    Nalezeno receptů: 25
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Italské lasagne

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.