Vyzkoušejte jednoduchý recept na skvělé italské houbové rizoto, který zvládne i začínající kuchař.
1 hrneček | olej |
125 g | máslo |
1 ks | cibule |
350 g | rýže |
1 hrst | parmazán |
12 ks | hřiby |
2 dl | bílé suché víno |
1 špetka | barevný pepř |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
podle potřeby | |
vývar |
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Houby očistíme. V hrnci rozpustíme máslo s trochou oleje. Na mírném plameni zpěníme nasekanou cibuli, přidáme houby a krátce orestujeme. Poté přisypeme rýži, podlijeme vývarem, mírně opepříme barevným pepřem, přilijeme bílé víno a vše pořádně promícháme. Pro zjemnění chuti rizota přidáme hrudku másla, posypeme strouhaným parmazánem, osolíme, pořádně promícháme a vaříme do správné konzistence. Italské houbové rizoto ihned podáváme jako chutný hlavní chod.
Foto: Pixabay.com
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!
Hon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě v těchto zářijových dnech na svém vrcholu. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena