reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italské houbové rizoto s petrželkou

Recept na pravé italské houbové risotto.


  • 4,4

    46×

    4,3 46
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme.

Na olivovém oleji a másle orestujeme cibuli a česnek, poté vsypeme houby a orestujeme je. Do směsi přidáme osušenou rýži a vše důkladně zarestujeme. Zastříkneme bílým vínem, poté postupně podléváme vývarem. Zvolna rýži dusíme téměř doměkka. Na závěr rizoto zjemníme máslem a přidáme jemně nasekanou petrželku.

Italské houbové rizoto s petrželí zdobíme při servírování hoblinkami parmazánu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italské houbové rizoto s petrželkou

    Celkový počet komentářů: 7
    • peta (tecka) vnoucek
      peta (tecka) vnoucek

      Komentář k receptu Italské houbové rizoto s petrželkou

      Uvařila jsem dle návodu a moc nám chutnalo.

      01.10.2017 16:36:01

    • Petr Soukup
      Petr Soukup

      Komentář k receptu Italské houbové rizoto s petrželkou

      Na kilo rýže děsně málo vývaru, minimum je 1,2litru.

      21.05.2017 13:45:50

    • hana (tecka) grossova
      hana (tecka) grossova

      Vynikající houbové rizoto

      Tento recept se mi líbí a hlavní je,že výsledek je moc chutný.Použila jsem krémové žampiony. Super !!! Určitě zase udělám a třeba pár věcí obměním! Děkuji!

      12.10.2016 14:56:27


    • Premio
      Premio

      Rýže se neproplachje nikdy,pokud si nekoupíte nějaký šmejd.

      01.10.2013 23:01:14

    • Borůfka
      Borůfka

      Opravdu celé máslo? není to nejak moc? :-/

      01.05.2013 09:47:59

    • Adik
      Adik

      U pravého italského rizota se rýže nemyje vůbec, nasype se na zpěněnou cibuli a česnek a nechá se zesklovatět a pak se přilije víno, nechá se odpařit a až pak vývar postupně. Ale jinak je to moc dobré...

      30.04.2013 09:54:51

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Italské houbové rizoto s petrželkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.