4 porce skvělého zeleninového pokrmu zveného také ,,Fritto misto".
sůl | |
4 ks | vejce |
strouhanka | |
100 g | paprika |
100 g | cibule |
100 g | květák |
hladká mouka | |
100 g | řapíkatý celer |
100 g | rajčata |
100 g | patizon |
Rozebereme květák na růžičky a propláchneme vodou. Uvaříme ho v osolené vodě do poloměkka, necháme vychladnout a dáme okapat. Ostatní zeleninu nakrájíme na velké plátky, nebo proužky. Jednotlivé kusy zeleniny obalíme v trojobalu. Podobným způsobem obalíme i květák.
Takto připravenou zeleninu smažíme ve fritovacím hrnci při teplotě 160°C asi 5 minut dozlatova. Při podávání doplníme studenou omáčkou - například tatarkou nebo kečupem. Chuť zeleniny nezkazí ani dresing.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena