reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Italská rajská polévka

Snadná a lahodná polévka z rajčat je v Itálii tradičním pokrmem.


  • 3,8

    52×

    3,8 52
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Postup přípravy

Rajčata opláchneme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na něm asi 10 minut dusíme, nakonec mírně osolíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce prohřát a zalijeme zeleninovým vývarem. Promícháme a polévku vaříme ještě asi půl hodiny. Nakonec ji propasírujeme sítem.

Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobu a zbytek najemno nasekáme. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do ní nasekanou bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Cherry rajčátka nakrájíme na plátky a prohřejeme je v polévce.

Italskou rajskou polévku podáváme ozdobenou našlehanou bazalkovou smetanou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italská rajská polévka

    Celkový počet komentářů: 7
    • s (tecka) kejlova
      s (tecka) kejlova

      vařila jsem podle receptu a je opravdu výborná

      08.04.2013 12:00:27

    • shadyyx
      shadyyx

      dobrý sýr, žádná smetana

      V jakékoliv italské restauraci (to je tam, kde mají pizzu, těstoviny a různé steaky či jídla z diviny najednou), když si dáte rajskou polévku, nikdy ji nedonesou "zahuštěnou" či "podbitou" smetanou, dokonce ani moukou! Vždy je přirozeně hustá od použitých rajčátek. A navrch se strouhá sýr parmezánového typu (parmezán, grana padano, gran moravia či peccorino romano) - ten se taky mírně rozteče, ale hlavně neklesne na dno a neudělá tam tu slepenou "džabu", jak jí známe z našich českých restaurací, kde použijí obyčejný eidam... Navíc tento sýr mnohem zvýrazní chuť polévky a přidá ji na "italskosti".

      06.01.2012 09:43:23

    • venous
      venous

      Udelal jsem to bez cibulky a rajcat, ani protlak jsem nepridaval. Misto zeleninoveho vyvaru jsem dal horkou vodu. Obeslo se to i bez soli. Vsichni doma si to pochvalovali, ze to bylo nejlepsi, co jsem kdy uvaril.

      24.09.2011 00:45:09


    • Helous
      Helous

      Polévku jsem udělala bez smetany, jakéhokoli zahuštění a bohužel bez čerstvé bazalky - nahradíme sušenou, ale na chutnosti to neubralu. Polévka je raz dva hovotá. Budu ji dělat asi každý týden, zejm. v období sklizně rajčátek. Přidala jsem kvůli prckům trochu kuskusu a opravdu je to Mňamka s velkým M. Díky:-)

      10.08.2011 17:49:54

    • Evulinka.b
      Evulinka.b

      Výborná!!! opravdu! dělala sem to bez cibulky a rajče si spařila a oloupala šlupku. na konec sem neměla smetanu, ale použila jsem trochu mlíka a zahustila moukou. na talířku jsem polívku podávala s nastrouhaným sýrem, který se úžasně rozpustil. určitě ji budu brzo dělat znovu

      01.02.2011 19:04:05

    • danca-marti
      danca-marti

      Výborná polévka

      23.11.2010 17:51:56

    • kikulita
      kikulita

      úžasný recept

      celý den mě honila mlsná na rajskou a přítel našel tento recept. Udělali jsme jej s menší obměnou,a to bez mrkve, kterou jsme neměli, a polévku jsme nepasírovali, ale rozmixovali.Čerstvá bazalka je k tomu naprosto dokonalá. K tomu jsme přidali nastrouhaný sýr, který se usadí na dně a rozteče (odkoukali jsme to v jedné restauraci). Lahoda.Plus opečený toustík, nemá chybu

      23.09.2009 19:17:45


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Italská rajská polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.