reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italská rajská polévka

Snadná a lahodná polévka z rajčat je v Itálii tradičním pokrmem.


  • 3,9

    51×

    3,8 51
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Postup přípravy

Rajčata opláchneme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na něm asi 10 minut dusíme, nakonec mírně osolíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce prohřát a zalijeme zeleninovým vývarem. Promícháme a polévku vaříme ještě asi půl hodiny. Nakonec ji propasírujeme sítem.

Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobu a zbytek najemno nasekáme. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do ní nasekanou bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Cherry rajčátka nakrájíme na plátky a prohřejeme je v polévce.

Italskou rajskou polévku podáváme ozdobenou našlehanou bazalkovou smetanou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italská rajská polévka

    Celkový počet komentářů: 7
    • s (tecka) kejlova
      s (tecka) kejlova

      vařila jsem podle receptu a je opravdu výborná

      08.04.2013 12:00:27

    • shadyyx
      shadyyx

      dobrý sýr, žádná smetana

      V jakékoliv italské restauraci (to je tam, kde mají pizzu, těstoviny a různé steaky či jídla z diviny najednou), když si dáte rajskou polévku, nikdy ji nedonesou "zahuštěnou" či "podbitou" smetanou, dokonce ani moukou! Vždy je přirozeně hustá od použitých rajčátek. A navrch se strouhá sýr parmezánového typu (parmezán, grana padano, gran moravia či peccorino romano) - ten se taky mírně rozteče, ale hlavně neklesne na dno a neudělá tam tu slepenou "džabu", jak jí známe z našich českých restaurací, kde použijí obyčejný eidam... Navíc tento sýr mnohem zvýrazní chuť polévky a přidá ji na "italskosti".

      06.01.2012 09:43:23

    • venous
      venous

      Udelal jsem to bez cibulky a rajcat, ani protlak jsem nepridaval. Misto zeleninoveho vyvaru jsem dal horkou vodu. Obeslo se to i bez soli. Vsichni doma si to pochvalovali, ze to bylo nejlepsi, co jsem kdy uvaril.

      24.09.2011 00:45:09


    • Helous
      Helous

      Polévku jsem udělala bez smetany, jakéhokoli zahuštění a bohužel bez čerstvé bazalky - nahradíme sušenou, ale na chutnosti to neubralu. Polévka je raz dva hovotá. Budu ji dělat asi každý týden, zejm. v období sklizně rajčátek. Přidala jsem kvůli prckům trochu kuskusu a opravdu je to Mňamka s velkým M. Díky:-)

      10.08.2011 17:49:54

    • Evulinka.b
      Evulinka.b

      Výborná!!! opravdu! dělala sem to bez cibulky a rajče si spařila a oloupala šlupku. na konec sem neměla smetanu, ale použila jsem trochu mlíka a zahustila moukou. na talířku jsem polívku podávala s nastrouhaným sýrem, který se úžasně rozpustil. určitě ji budu brzo dělat znovu

      01.02.2011 19:04:05

    • danca-marti
      danca-marti

      Výborná polévka

      23.11.2010 17:51:56

    • kikulita
      kikulita

      úžasný recept

      celý den mě honila mlsná na rajskou a přítel našel tento recept. Udělali jsme jej s menší obměnou,a to bez mrkve, kterou jsme neměli, a polévku jsme nepasírovali, ale rozmixovali.Čerstvá bazalka je k tomu naprosto dokonalá. K tomu jsme přidali nastrouhaný sýr, který se usadí na dně a rozteče (odkoukali jsme to v jedné restauraci). Lahoda.Plus opečený toustík, nemá chybu

      23.09.2009 19:17:45


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Italská rajská polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.