reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italská rajčatová omáčka

Recept na skvělou omáčku na těstoviny i maso. A proč italská? Voní přeci po bazalce!


  • 2,9

    1 099×

    2,9 1099
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 659 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Postup přípravy

Zeleninu (mrkev, cibule, celer a rajčata) očistíme. Rajčata nakrájíme na kousky a na plátky karotku, cibuli a celer. Čerstvé bylinky nadrobno nasekáme.

Vše dusíme na oleji pod pokličkou asi půl hodiny. Pak směs prolisujeme, osolíme, osladíme a opepříme a dusíme bez pokličky do té doby, než nám omáčka zhoustne.

Do hotové italské rajčatové omáčky můžeme přidat trochu čerstvých bylinek. Italskou rajčatovou omáčku podáváme s těstovinami.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italská rajčatová omáčka

    Celkový počet komentářů: 1

    • radvanek
      radvanek

      malá úprava

      Ano, tato omáčka je dobrá, ale malá úprava. Napřed zeleninu osmahneme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Až potom podlijeme a necháme dusit. Ale lépe je delší dobu. Vitamíny jsou stejne skoro fuč, ale chuť bude nesrovnatelně lepší ! Doporučuji dusit aspoň jeden a půl hodiny ! Taky přidat skořici a trošku strouhaného perníku a jste v nejlepší Italské restauraci ! Možná ani tam tak poctivě ji neudělají !

      05.08.2006 08:51:57


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Italská rajčatová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.