reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Italská rajčatová omáčka

Recept na skvělou omáčku na těstoviny i maso. A proč italská? Voní přeci po bazalce!


  • 2,9

    1 099×

    2,9 1099
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Zeleninu (mrkev, cibule, celer a rajčata) očistíme. Rajčata nakrájíme na kousky a na plátky karotku, cibuli a celer. Čerstvé bylinky nadrobno nasekáme.

Vše dusíme na oleji pod pokličkou asi půl hodiny. Pak směs prolisujeme, osolíme, osladíme a opepříme a dusíme bez pokličky do té doby, než nám omáčka zhoustne.

Do hotové italské rajčatové omáčky můžeme přidat trochu čerstvých bylinek. Italskou rajčatovou omáčku podáváme s těstovinami.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Italská rajčatová omáčka

    Celkový počet komentářů: 1

    • radvanek
      radvanek

      malá úprava

      Ano, tato omáčka je dobrá, ale malá úprava. Napřed zeleninu osmahneme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Až potom podlijeme a necháme dusit. Ale lépe je delší dobu. Vitamíny jsou stejne skoro fuč, ale chuť bude nesrovnatelně lepší ! Doporučuji dusit aspoň jeden a půl hodiny ! Taky přidat skořici a trošku strouhaného perníku a jste v nejlepší Italské restauraci ! Možná ani tam tak poctivě ji neudělají !

      05.08.2006 08:51:57


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Italská rajčatová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.